GPB Golvproffsbutiken

Samlat erbjudande till golvhantverkaren

GPB Golvproffsbutiken består av två yrkesbutiker med ett brett sortiment av plast-, trä- och linoleumgolv samt golv och väggbeklädnader för våtrum. Till detta ska läggas ett heltäckande sortiment för underhåll av trägolv. GPB säljer även lim, spackel samt verktyg och tillbehör, vilket gör erbjudandet komplett. Huvudmarknaden är Storstockholm. Kunderna är främst lokala golvhantverkare och byggföretag, som arbetar med renovering, om- eller tillbyggnad (ROT) samt mindre nybyggnationer. Knutpunkten i verksamheten är företagets butiker och lager i Västberga och Infra City i Stockholm.

Erfarenhet och sortimentsbredd

Företaget grundades 2011 och har sedan dess haft en hög tillväxt och stabil lönsamhet. Det öppnar för en fortsatt expansion med ytterligare butiksetableringar i Stockholmsområdet. De viktigaste konkurrensfördelarna är medarbetarnas branscherfarenhet och det breda sortimentet som möjliggör en ”one-stop-shopping”, där kunderna har tillgång till alla produkter de behöver i sitt dagliga arbete. GPB har även utvecklat kompletterande tjänster, exempelvis kapning av plast- och linoleummattor som många kunder efterfrågar. Kunderna gör ofta täta, återkommande inköp. Att etablera starka relationer till lokala golvhantverkare är därför en stark framgångsfaktor för GPB.

Ledande varumärken

En annan konkurrensfördel är GPB:s omfattande samarbeten med leverantörer och ledande varumärken som Tarkett, Casco och Bona. Det säkerställer att produkterna matchar kundbehoven och alltid håller hög kvalitet. Ett aktuellt exempel gäller trägolvspecialisten Bona, där samarbetet breddar GPB:s kompetens inom golvslipning som är en viktig del av erbjudandet . GPB omsätter cirka 20 miljoner kronor och har fyra medarbetare.

VD: Nico Signorelli.

www.golvproffsbutiken.se