Centro Kakel & Klinker

Proffs på kakel, klinker och byggkemi

Centro är en ledande leverantör av kakel, klinker och byggkemi på den svenska byggmarknaden. Företaget är ett av de äldsta i branschen och har ett omfattande nätverk av leverantörer runt om i världen, vilket ger ett brett erbjudande. Dessutom har Centro ett stort sortiment inom byggkemi – spackel, tätskikt, fix, fog mm – samt av verktyg och tillbehör. Det gör företaget till en komplett leverantör.

Centro arbetar även med egna byggkemiprodukter under varumärket Centro Pro System, som står för en betydande del av försäljningen. Vid sidan om produktbredden är de främsta konkurrensfördelarna hög kompetens och tillgänglighet samt starka relationer till proffskunderna – plattsättare och kakelproffs – som återkommer till butikerna för att handla byggkeramik och byggkemi.

Fokus på proffsmarknaden
Centro har successivt stärkt marknadspositionen och gjort verksamheten rikstäckande. Särskilt betydelsefull är inriktningen på proffsmarknaden, där fokus ligger på försäljning via beställare i byggsektorn samt till hantverkare. En del i denna satsning är konceptet Centro Proffsbutik. Sedan 2007 har nio nya proffsbutiker etablerats och bidragit till att mångdubbla försäljningen.

Centro har en egen teknikavdelning som ger skräddarsydd service till byggmarknaden, exempelvis vid nyproduktion av bostäder, fasader, simbassänger och offentliga miljöer. Medarbetarna har lång erfarenhet av olika projekt och ger inspiration och råd kring konstruktionslösningar inom byggkeramiska system. Företaget har dessutom en omfattande utbildningsverksamhet, som bland annat certifierar hantverkare på produkter i Centro Pro System.

Huvudmarknaden är Stockholm där Centro – med sex butiker och en visningslokal– är ledande inom byggkeramik. Företaget har försäljningsställen på ytterligare sex orter i Sverige. Centro uppvisar hög tillväxt, omsätter cirka 280 mkr och har ungefär 80 anställda.

VD: Matts Rylander.

www.centro.se