Fjäråskupan

Fan of Sweden

Fjäråskupan designar och tillverkar köksfläktar för design- och kvalitetsmedvetna kunder. Produkterna är tillverkade för hand och kan specialtillverkas efter varje kunds unika behov. Kreativ design är företagets starkaste kännetecken. Designen anpassas till olika storlekar och former – från det klassiska och diskreta till det utmanande, färgstarka och moderna.

Kvalitet i varje detalj
Kvalitet och hantverkskunnandet genomsyrar tillverkningsprocessen – en process som börjar med ett omsorgsfullt materialval och som via bockning, lödning och slutmontering utmynnar i en designprodukt av högsta kvalitet. Fjäråskupans kvalitetstänkande präglar valet av elektronik, belysning, motorer och övriga komponenter som ingår i företagets köksfläktar.

Unik kundanpassning
Flexibilitet är en självklar del av erbjudandet. Valfriheten är alltid stor inom design, tekniska lösningar och självklart också i tillverkningen. Till skillnad från företag med serieproduktion tillverkar Fjäråskupan varje köksfläkt efter kundens specifika önskemål.

Expansion
Fjäråskupans produkter säljs genom specialiserade köksbutiker, återförsäljare av vitvaror och via projektförsäljning direkt till kunder i byggbranschen. Köksbutiker är idag den viktigaste försäljningskanalen. Idag är huvudmarknaden Sverige men målet är att växa den internationella affären.

Fjäråskupan grundades 1989 av familjen Turefeldt som fortfarande kvarstår som delägare. Henrik Turefeldt arbetar kvar i bolaget med ansvar för produktutveckling. Sedan 2007 sker all tillverkning i fabriken i Torslanda utanför Göteborg. Fjäråskupan omsätter cirka 80 miljoner kronor och har ungefär 50 medarbetare.

VD: Leif Hammarberg.

www.fjaraskupan.se