Fjäråskupan

Fan of Sweden

Fjäråskupan designar och tillverkar köksfläktar för design- och kvalitetsmedvetna kunder. Produkterna är handbyggda och kan specialtillverkas efter varje kunds unika behov. Kreativ design är företagets starkaste kännetecken. Designen anpassas till olika smaker och former – från det strama, klassiska, diskreta till det utmanande, färgstarka och modernistiska.

Kvalitet i varje detalj

Kvalitet och hantverkskunnandet genomsyrar tillverkningsprocessen – en process som börjar med ett omsorgsfullt materialval och som via bockning, lödning och slutmontering utmynnar i en designprodukt av högsta kvalitet. Fjäråskupans kvalitetstänkande präglar valet av elektronik, belysning, motorer och övriga komponenter som ingår i företagets köksfläktar.

Unik kundanpassning

Flexibilitet är en självklar del av erbjudandet. Valfriheten är alltid stor inom design, tekniska lösningar och självklart också i tillverkningen. Till skillnad från företag med serieproduktion tillverkar Fjäråskupan varje köksfläkt efter kundens specifika önskemål. Det innebär även att kunderna kan skapa egna köksfläktar med hjälp av företagets experter.

Sverige största marknaden

Fjäråskupans produkter säljs genom specialiserade köksbutiker, återförsäljare av vitvaror och via projektförsäljning direkt till kunder i byggbranschen. Köksbutiker är idag den viktigaste försäljningskanalen. Huvudmarknaden är Norden, där Sverige står för cirka 90 procent av volymerna. Målet är att växa verksamheten utanför Sverige ännu mer, främst i Norge, Finland och Danmark samt på sikt även på övriga marknader i norra Europa.

I Norden konkurrerar Fjäråskupan med en handfull företag, som erbjuder köksfläktar i premiumsegmentet. Den egna marknadsandelen bedöms vara ungefär 20 procent. Vid sidan om nyförsäljning satsar Fjäråskupan även mycket på eftermarknaden. En hög service också på detta område gör det enkelt för kunderna att sköta, underhålla och reparera sina köksfläktar. Det gör Fjäråskupan till det självklara valet för design- och kvalitetsmedvetna kunder.

Fjäråskupan grundades 1989 och drivs av familjen Turefeldt som också startade verksamheten. Sedan 2007 sker all tillverkning i fabriken i Torslanda utanför Göteborg. Fjäråskupan omsätter cirka 80 miljoner kronor och har ungefär 50 medarbetare.

VD: Leif Hammarberg.

www.fjaraskupan.se