Badia

Sveriges ledande poolföretag

Badia är ett expansivt poolföretag som tillhandahåller kompletta poolpaket, spabad och tillbehör till privatpersoner. Idag är Badia Sveriges näst största poolföretag med distans- och butiksförsäljning över hela Sverige. Försäljning sker under två varumärken – PoolKungen och Svenska Poolfabriken. Med ett gediget kunnande, kvalitativa produkter, omfattande garantier, hög servicegrad och snabba leveranser är Badia det trygga valet på marknaden.

Kompletta poolpaket
Badias pooler levereras som färdiga paketlösningar och kan kompletteras via ett stort tillbehörsprogram. Tillbehören förskönar och underlättar ägandet och innefattar pooltäckning, pooldesign, vattenrening och värme. Det finns ett 60-tal standardiserade poolmodeller och variationen i storlek, form och material är stor. Till kunder som så önskar tar PoolKungen även fram en unik, skräddarsydd lösning, en så kallad Premium Pool. Till kunder som önskar ta hjälp vid monteringen förmedlar Badia kontakt till byggare och till kunder som önskar utföra arbetet själva bistår Badia med information om byggnationen.

Återförsäljare av ett av världens mest sålda spabad
Badia är återförsäljare av Sundance Spas – ett av världens mest sålda spabad. Sortimentet omfattar ett trettiotal energisnåla modeller anpassade för det nordiska klimatet. Spabaden levereras som färdiga paket och installeras enkelt.

Fortsatt tillväxt
PoolKungens första butik etablerades i Mölndal 2008 och snart därefter öppnades butik i Stockholm, Helsingborg och Kristianstad. Beijerinvest förvärvade Badia 2015 och har sedan dess investerat i e-handel och ytterligare 4 butiker i Stockholm, Malmö, Halmstad och Jönköping, för att fortsätta tillväxtresan.

Omsättningen i företaget – som har 28 medarbetare – uppgår till ungefär 100 miljoner kronor.

VD: Johan Westerdahl.

www.poolkungen.se

www.svenskapoolfabriken.com