PoolKungen

Sveriges ledande poolföretag

PoolKungen har de senaste 10 åren varit Sveriges snabbast växande poolföretag. Idag är företaget näst störst på marknaden och erbjudandet omfattar pooler, spabad och tillbehör. De högklassiga produkterna gör att PoolKungen förknippas med kvalitet och omfattande garantier, som ger kunderna ett problemfritt ägande. Till konkurrensfördelarna hör också snabba leveranser, bra priser och hög kundservice.

Huvudmarknaden är Sverige, men PoolKungen har även försäljning i Norge. Verksamheten delas upp i områdena Pool och Spa, som vart och ett står för ungefär hälften av försäljningen. PoolKungen arbetar även med privatägda och offentliga pooler, där kunderna är camping- och konferensanläggningar, hotell, herrgårdar och semesterbyar.

Komplett erbjudande
Den svenska poolmarknaden domineras av ett tiotal större aktörer. PoolKungen har sedan starten 2004 utvecklats till ett av de mest välkända företagen. Den största kundkategorin är privatpersoner. Efterfrågan har ökat i takt med att fler villaägare väljer att satsa på attraktiva och bekväma utemiljöer med en pool eller ett spa.

PoolKungens pooler levereras som färdiga paketlösningar och kan kompletteras via ett stort tillbehörsprogram. Tillbehören förskönar och underlättar ägandet och innefattar pooltäckning, pooldesign, vattenrening och värme. Det finns ett 60-tal standardiserade poolmodeller och variationen i storlek, form och material är stor. Flertalet kunder står själva för monteringen, men vid behov förmedlar PoolKungen kontakter till installationsföretag. Till kunder som så önskar tar PoolKungen även fram en unik, skräddarsydd lösning, en så kallad Premium Pool.

PoolKungen är återförsäljare av Sundance Spas – ett av världens mest sålda spabad. Dessutom har PoolKungen numera ett eget spamärke – Royal Spas. De energisnåla produkterna är tillverkade för det nordiska klimatet och erbjudandet omfattar ett trettiotal modeller. Spabaden levereras som färdiga paket och installationen är enkel att göra.

Fortsatt tillväxt
PoolKungens första butik etablerades i Mölndal 2008. Butiker finns nu även i Helsingborg, Malmö, Kristianstad, Halmstad, Jönköping och två stycken i Stockholm. Sett till yta och omsättning har företaget Sveriges största butiker inom pool och spabad. Försäljningen är rikstäckande och förutom butikerna är internet och den egna katalogen viktiga marknadskanaler.

Det är god efterfrågan på pooler och spabad, vilket gynnar Poolkungen som ökat volymerna kraftigt. Omsättningen i företaget – som har cirka 25 medarbetare – uppgår till ungefär 85 miljoner kronor. Beijerinvest förvärvade PoolKungen 2015.

VD: Johan Westerdahl.

www.poolkungen.se