Räckesbutiken

Skräddarsydda räckesprodukter direkt via internet

Räckesbutiken är ett ungt och innovativt företag som utvecklar, designar och tillverkar kundanpassade metall- och glasräcken för utomhus- och inomhusmiljöer. Med en helt digital affärsmodell designar kunden själv sina räckesprodukter som levereras direkt hem till dörren. Bolaget har framgångsrikt internationaliserat affären och idag står export för en övervägande del av försäljningen. Räckesbutiken har tilldelats “DI Gasell” och “Superföretaget” tre år i rad – 2016, 2017 och 2018.

Skräddarsydda produkter
Kundanpassning och flexibilitet är grundpelare i bolagets erbjudande. I den interaktiva 3D-konfiguratorn på hemsidan kan kunden skräddarsy sitt räcke helt efter sina egna önskemål avseende design och mått. Under designprocessen uppdateras priset i realtid för att återspegla de valda ändringarna. När designprocessen är klar är beställningen endast ett klick bort.

Stort kundfokus
Kundnöjdhet genomsyrar hela affären och det läggs stort fokus på att servicen till kunderna håller hösta klass. Räckesbutiken ska erbjuda kunderna den bästa köpupplevelsen från beställning till montering är genomförd.

Framgångsrik internationell expansion
En skalbar och digital plattformen i kombination med lokal kännedom har möjliggjort framgångsrik expansion över landgränserna. Idag finns bolaget representerat på sju marknader runt om i Europa och en majoritet av försäljningen ligger utanför Sverige.

Räckesbutiken grundades 2010 av kusinerna Andreas Wedberg och André Svensson. All tillverkning sker i fabriken i Ängelholm och under 2019 flyttar Räckesbutiken till större lokaler och gör investeringar som fördubblar tillverkningskapaciteten. Under 2018 var omsättningen drygt 50 miljoner kronor och Räckesbutiken har cirka 30 medarbetare.