Anders Eller har utsetts till ny vd för Beijerinvest. Anders kommer närmast från Seco Tools där han är produktlinjechef samt medlem av koncernledningen. Innan dess var han investment manager på Nordstjernan. Dessa erfarenheter kommer väl till pass i Beijerinvests fortsatta arbete med företagsförvärv och utveckling.

Anders Eller är 41 år och är för närvarande produktlinjechef inom Seco Tools, verksam både i Sverige och internationellt samt medlem av koncernledningen.  Dessförinnan var han under många år investment manager hos Nordstjernan samt under en tid CFO för Nordstjernans innehav KMT. Efter examen från Handelshögskolan i Göteborg arbetade Anders som konsult vid Booz Allen Hamilton.

– Jag ser fram mot att arbeta i ett stabilt familjeföretag och få utveckla Beijerinvest i nära samverkan med ägarna, säger Anders Eller. Den långsiktiga investeringshorisonten öppnar stora möjligheter i arbetet med välskötta bolag som står inför nästa steg i sin utveckling.

Familjeägda Beijerinvest äger och utvecklar mindre och medelstora företag inom industri och handel. Strategin baseras på ett långsiktigt ägande av kvalitetsföretag med starka varumärken och som är ledande i sina marknadsnischer. Beijerinvest äger fem lönsamma företag som 2016 omsatte drygt 600 miljoner kronor.

– Vi är glada över att ha rekryterat Anders. Han har genuin operativ erfarenhet från industriella verksamheter och av företagsförvärv och konkret bolagsutveckling. Detta kommer väl till pass när Beijerinvest nu kraftsamlar på fler förvärv och på fortsatt förädling av våra fina portföljbolag, säger Johan Wall, styrelseordförande i Beijerinvest.

Anders Eller tillträder som vd för Beijerinvest senast i september.

 

För ytterligare information, kontakta:

Johan Wall
Styrelseordförande
johan.wall@beijerinvest.se
070 554 18 00

 

Beijerinvest är ett familjeägt investmentbolag som äger och långsiktigt utvecklar välskötta företag med en stark entreprenörskultur. Verksamheten omfattar fem bolag som tillsammans omsätter drygt 600 miljoner kronor – Centro Kakel och Klinker, GPB Golvproffsbutiken, Fjäråskupan, Osby Glas och Poolkungen. Beijerinvest är också majoritetsägare i den internationella, börsnoterade industrigruppen Beijer Alma.