Beijerinvest avyttrar dotterbolaget GPB Golvproffsbutiken AB till en golvgrossistkoncern bestående av SVEGAB i Växjö AB, Fredriksson & Berglund – Golvgrossisten i Skövde AB samt Golv- & Byggterminalen i Norrköping AB (”Golvgrossistgruppen”). GPB Golvproffsbutiken startades under 2011 med en proffsbutik i Hägersten och har sedan dess vuxit till två butiker med en omsättning om knappt 30 MSEK. Golvgrossistgruppen har en samlad omsättning om 270 MSEK och bearbetar kunder från Skåne upp till Mälardalen. Med förvärvet av GPB Golvproffsbutiken stärks närvaron för företagsgruppen i Stockholmsregionen.

”Vi är stolta över att ha fått vara med och bygga upp den här verksamheten till vad den är idag. VD Nico Signorelli har gjort ett imponerande arbete i att utveckla GPB Golvproffsbutiken till en av de ledande leverantörerna av golv till proffshantverkaren i Stockholm. Det här är ett naturligt steg i den fortsatta utvecklingen av GPB Golvproffsbutiken” säger Anders Eller, VD Beijerinvest.

Frågor besvaras av:

Anders Eller
VD Beijerinvest AB
Telefon: 0703-895077
E-post: anders.eller@beijerinvest.se

 

Beijerinvest är ett familjeägt investmentbolag som äger och långsiktigt utvecklar välskötta företag med en stark entreprenörskultur. Verksamheten omfattar fyra bolag som tillsammans omsätter cirka 600 miljoner kronor – Centro Kakel och Klinker, Fjäråskupan, Osby Glas och Poolkungen.