Matts Rylander har utsetts till ny vd för Centro Kakel och Klinker. Matts kommer närmast från Fredells Byggvaruhus där han varit försäljningschef och del av ledningsgruppen. Dessförinnan har Matts lång erfarenhet av marknads- och försäljningsarbete inom olika branscher.

Centro är, med sin kompetenta personal och vassa sortiment, ett väletablerat bolag med potential att ta ytterligare marknadsandelar. Jag ser fram emot att få ansluta mig till teamet på Centro och tillsammans med dem utveckla bolaget ytterligare med ambitionen att Centro skall vara proffshantverkarnas förstahandsval avseende kakel och klinker, säger Matts Rylander.

Familjeägda Beijerinvest äger och utvecklar mindre och medelstora företag inom industri och handel. Strategin baseras på ett långsiktigt ägande av kvalitetsföretag med starka varumärken och som är ledande i sina marknadsnischer.

– Vi ser fram emot att få Matts ombord. Med sin erfarenhet, fokus på kundnöjdhet och vilja att placera medarbetarna i centrum, så kommer Centro att fortsätta utvecklingen som en ledande aktör inom kakel och klinker, säger Anders Eller, styrelseordförande i Centro Kakel och Klinker.

Matts Rylander tillträder som vd för Centro i augusti 2018. I samband med detta kommer nuvarande VD, Peter Borgquist, att återgå till rollen som CFO.

 

För ytterligare information, kontakta:

Anders Eller

VD Beijerinvest AB
anders.eller@beijerinvest.se
070 389 50 77

 

Beijerinvest är ett familjeägt investmentbolag som äger och långsiktigt utvecklar välskötta företag med en stark entreprenörskultur. Verksamheten omfattar fem bolag som tillsammans omsätter cirka 620 miljoner kronor – Centro Kakel och Klinker, GPB Golvproffsbutiken, Fjäråskupan, Osby Glas och Poolkungen.